Филипче: Состојбата ја следиме од ден на ден и подготвени сме за секое сценарио

 Breaking News

Филипче: Состојбата ја следиме од ден на ден и подготвени сме за секое сценарио

Филипче: Состојбата ја следиме од ден на ден и подготвени сме за секое сценарио
November 30
22:26 2020

Состојбата по болниците се стабилизира, во наредниот период очекуваме повеќе исписи од приеми на бо лни пациенти.

На денешниот состанок со директорите на ко вид центрите во Скопје разговаравме за состојбата со ви pусот.

На инфек тивните оддели има доволно слободни места.

Состојбата ја следиме од ден на ден и подготвени сме за секое сценарио.

Доколку овие прогнози не се остварат имаме на располагање и нови оддели и дополнителни бол нички капацитети кои се спремни да се отворат. – Напиша министерот Филипче на својата фејсбук страница.

Related Articles