Филипче: Се работи планот за посебни пунктови за тестиpaње

 Breaking News

Филипче: Се работи планот за посебни пунктови за тестиpaње

Филипче: Се работи планот за посебни пунктови за тестиpaње
March 19
19:50 2020

Министерот Венко Филипче во последниот негов фејсбук статус извести дека се работи на планот за посебни пунктови во рамки на Здравствениот дом во Скопје. Филипче најавува дека овие пунктови треба да стартуваат веќе од почетокот на наредната недела, а за принципот на функционирање Министерството ќе информира по утврдување на планот. Филипче исто така напиша дека кадарот денеска поминал една кратка едукација, каде да знае како да пристапи со граѓаните т.е. дали некој пациент само сака да се провери и да си чека резултат, дали се работи за голема итност или не, а потоа да одлучи граѓанинот што ќе прави понатаму кога ќе ги има резултатите. Во продолжение целосниот фејсбук статус на Филипче напишан пред еден час на неговата страница:

Related Articles