Филипче се пофали на фејсбук: близу 30 000 граѓани се вакциниpaни, заклучно со вчерашниот ден

 Breaking News

Филипче се пофали на фејсбук: близу 30 000 граѓани се вакциниpaни, заклучно со вчерашниот ден

Филипче се пофали на фејсбук: близу 30 000 граѓани се вакциниpaни, заклучно со вчерашниот ден
April 14
17:27 2021

Заклучно со вчерашниот ден близу 30 000 граѓани се вакциниpaни. Денеска завршува вакциниpaњето на вработените во кpитичната инфраструктура со што го заокружуваме тој процес и од утре почнува вакцинациjaта на постарите граѓани како надополнување на овој систем што веќе се спроведува во пунктовите. Од утре ќе започне вакциниpaњето и на помладите граѓани од 75 години, кои се пријавени во системот на сајтот vakcinacija.mk или преку матичните лекари. Сите 74 и 73 годишни граѓани кои се пријавиле во следниот период ќе бидат вакциниpaни. – Напиша министерот на фејсбук, во продолжение видео записот:

Related Articles