Филипче покажа кој е кој, го разреши Арбен Зибери

 Breaking News

Филипче покажа кој е кој, го разреши Арбен Зибери

Филипче покажа кој е кој, го разреши Арбен Зибери
June 26
15:47 2020

Како што јавува ТВ24 Директорот на Центарот за јавно здравје Арбен Зибери е разрешен поради пл асирање на не точни изјави во јавноста со што директно на штетил на угледот на членовите на Комисијата за ЗБ, доведувајќи го во прашање кредибилитетот на здравствените институции во бо рбата со коронавирусот, велат денес од министерството за здравство, јавува ТВ24.

Министерот за здравство Венко Филипче вели дека разрешувањето нема политичка заднина. Арбен Зибери се огласи денеска со соопштение во кое вели дека е разрешен од политички причини, бидејќи неговиот чичко Насер Зибери е кандидат на ДУИ за премиер.

Министерот за здравство и СДСМ избраа да ми го ограничат правото на изразување и почнаа кампања на одм азда. Однесувањето на СДСМ е голем срам, очекував поголем интегритет и и морал од луѓе кои ја водат оваа држава. – вели Арбен Зибери.

Според ДУИ, кандидатурата на Насер Зибери за прв премиер албанец им ги замаглила видот и умот на политичките опоненти. Извор ТВ24.

Related Articles