Филипче обjaви: 132 нови случаи во последните 24 часа

 Breaking News

Филипче обjaви: 132 нови случаи во последните 24 часа

Филипче обjaви: 132 нови случаи во последните 24 часа
June 29
15:30 2020

Како што пишува Филипче: Во последните 24 часа се направени 868 тестирања, а регистрирани се 132 нови случаи на коронавирусот во:

Скопје 57 Куманово 10 Дебар 1 Штип 13 Прилеп 7

Тетово 19 Струга 3 Велес 4 Битола 1 Охрид 5

Кавадарци 1 Гостивар 6 Пробиштип 2 Свети Николе 2 Ресен 1

Поч инати се 12 лица, пет пациенти од Скопје, еден од Штип, двајца пациенти од Тетово, двајца од Струга, еден од Велес и еден пациент од Гостивар.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира оздравени 112 пациенти од:

Скопје 42 Штип 40 Прилеп 1 Тетово 16 Велес 1

Гостивар 5 Кочани 2 Пробиштип 3 Свети Николе 2

Досега во земјата се направени вкупно 59.633 тестирања на коронавирусот. Денеска нема тестирања во рамките на скринингот.

Related Articles