Филипче на фб: Во последните 24 часа се направени 2562 тестирања, а регистрирани се 758 нови случаи

 Breaking News

Филипче на фб: Во последните 24 часа се направени 2562 тестирања, а регистрирани се 758 нови случаи

Филипче на фб: Во последните 24 часа се направени 2562 тестирања, а регистрирани се 758 нови случаи
December 22
21:29 2020

Како што на својата фејсбук страница пишува министерот Филипче, во последните 24 часа се направени 2562 тестирања, а регистрирани се 758 нови случаи на к овид-19 во:

Скопје 324-Куманово 43-Штип 22-Прилеп 46-Тетово 21-Струга 27-Велес 26-Битола 23-Охрид 28-Кавадарци 36-Гостивар 32-Гевгелија 17-Струмица 26-Крива Паланка 3-Радовиш 5-Кочани 19-Пробиштип 1-Пехчево 2-Берово 2-Валандово 8-Виница 2-Делчево 8-Кратово 4-Свети Николе 6-Кичево 14-Ресен 2-Неготино 11.

Поч ин ти се 26 лица, седум пац иенти од Скопје (42, 65, 74, 83, 69, 80 и 86г), двајца од Куманово (87 и 52г), еден од Дебар (80г), пет од Прилеп (65, 79, 65, 61 и 76г), еден од Струга (62г), двајца од Битола (77 и 69г), четири пацие нти од Охрид (62, 70, 57 и 81г), еден од Свети Николе (65г), двајца од Кичево (64 и 77г) и еден паци ент од Неготино (74г).

Од нив двајца се поч на ти вон, останатите се по ина ти во болн ички усло ви.

Денеска Институтот за ја вно здр авје регистрира 944 оздравени пацие нти од:

Скопје 270-Куманово 51-Дебар 24-Штип 25-Прилеп 69-Тетово 36-Струга 43-Велес 51-Битола 53-Охрид 46-Кавадарци 53-Гостивар 44-Гевгелија 30-Струмица 20-Крива Паланка 6-Радовиш 12-Кочани 19-Пробиштип 7-Демир Хисар 1-Пехчево 2-Берово 8-Валандово 6-Кратово 3-Свети Николе 15-Кичево 19-Ресен 13 -Неготино 18.

Досега во земјата се направени вкупно 383.769 тестирања на Ко вид -19.

Вкупната бројка на ко вид дијагнос тицирани во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 79190, бројката на оздр авени пацие нти е 56099, на п чи нати е 2340, а бројот на активни случаи изнесува 20751.

Related Articles