Филипче напиша: 990 нови случаи на коронавирусот во последните 24 часа, направени се 2655 тестирања

 Breaking News

Филипче напиша: 990 нови случаи на коронавирусот во последните 24 часа, направени се 2655 тестирања

Филипче напиша: 990 нови случаи на коронавирусот во последните 24 часа, направени се 2655 тестирања
November 15
16:31 2020

Министерот за Здравство, Венко Филипче на својата фејсбук страница напиша:

Во последните 24 часа се направени 2655 тестирања, а регистрирани се 990 нови случаи на к ов ид-19 во:

Скопје 378 -Куманово 48 -Дебар 6 -Штип 51 -Прилеп 55 -Тетово 39 -Струга 27 -Велес 54 -Битола 44 -Охрид 39 -Кавадарци 24 -Гостивар 54 -Гевгелија 16.

Струмица 19 -Крива Паланка 3 -Радовиш 3 -Крушево 4-Кочани 27 -Пробиштип 2 -Демир Хисар 3 -Македонски Брод 4 -Пехчево 4-Берово 9 -Валандово 1 -Виница 10 -Делчево 8 -Кратово 3 -Свети Николе 11 -Кичево 14 -Ресен 11 -Неготино 19.

Поч ин ат и се 24 лица, седум пац иенти од Скопје (58, 80, 86, 63, 50, 61 и 45г), еден од Штип (64г), еден од Прилеп (57г), еден од Тетово (61г), двајца пацие нти од Битола (66 и 73г), три од Кавадарци (83, 78 и 69г), еден од Гостивар (46г), три пацие нти од Струмица (78, 68 и 59г), еден од Берово (41г), еден од Делчево (83г) и три пац иенти од Кичево (44, 58 и 63г).

Сите пациенти се п очи на ти во болни чки ус ови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 382 оздраве ни пацие нти од:

Скопје 116 -Куманово 25 -Дебар 1-Штип 23 -Прилеп 31 -Тетово 29 -Велес 20 -Битола 14 -Гостивар 15-Гевгелија 6-Струмица 8-Крива Паланка 4 -Радовиш 3-Крушево 1-Кочани 16 -Пробиштип 1 -Демир Хисар 3 -Берово 3 -Валандово 2 -Виница 20 -Делчево 26 -Кратово 1 -Свети Николе 6-Кичево 7 -Ресен 1.

Досега во земјата се напр авени вкупно 292.189 тестирања на Ко вид- 19.

Вкупната бројка на ко вид дијагности цирани во нашата земја од почетокот на еп идеми јата изнесува 47050, бројката на оздрав ени пац иенти е 27364, на п очи н ат и е 1305, а бројот на активни случаи изнесува 18381.

Related Articles