Филипче кажа само колку граѓани се ревакцинирани, а и колку вкупно се аплицирани

 Breaking News

Филипче кажа само колку граѓани се ревакцинирани, а и колку вкупно се аплицирани

Филипче кажа само колку граѓани се ревакцинирани, а и колку вкупно се аплицирани
May 22
20:16 2021

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата.

Вкупно се аплицирани 255.259 дози вакцини, а ревакцинирани се 38.806 граѓани.

Вчера вкупно се вакцинирале 10.221 граѓани.

Прва до за вакцина вчера примиле 9.974 граѓани.

Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 395.776 граѓани.

Со последните бројки 45,7 % од населението над 70 години имаат примено барем една до за вакцина.

Со последните бројки 38.8 % од населението над 65 години имаат примено барем една до за вакцина.

Пријави се на vakcinacija.mk бидејќи тоа е најлесниот и најбрз пат до термин за вакцинација. – Напиша на својата страница, министерот за Здравство, Венко Филипче:

Related Articles