Филипче: Вчера е забележан зголемен интерес за вакцинација помеѓу граѓаните

 Breaking News

Филипче: Вчера е забележан зголемен интерес за вакцинација помеѓу граѓаните

Филипче: Вчера е забележан зголемен интерес за вакцинација помеѓу граѓаните
August 17
20:41 2021

Во текот на вчерашниот ден е забележан значително зголемен интерес за вакцинација помеѓу граѓаните.

Вчера вкупно се вакцинирале 18.877 граѓани.

Прва до за вакцина вчера примиле 12.049 граѓани.

Вкупно се аплицирани 1.079.049 до зи вакцини, а ревакцинирани се 479.333 граѓани.

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата, а во тек е и теренска вакцинација.

68% од населението над 70 години имаат примено барем една до за вакцина.

65% од населението над 65 години имаат примено барем една до за вакцина.

61% од населението над 60 години имаат примено барем една до за вакцина.

51% од населението над 50 години имаат примено барем една до за вакцина.

Вакцините се безбедни и ефикасни и се единствениот начин да се победи панд емијата.

Само со комплетна вакцинација се спречува тешка форма на бо леста и се намалува шансата од забо лување како и cc m ppтен исход од бо леста.

#ВакцинирајСе без закажан термин.

Related Articles