Филипче вечерва: Pегистрирани се 193 нови случаи на коронавирусот

 Breaking News

Филипче вечерва: Pегистрирани се 193 нови случаи на коронавирусот

Филипче вечерва: Pегистрирани се 193 нови случаи на коронавирусот
April 12
20:26 2021

Вечерва министерот за Здравство на својата страница напиша:

Во последните 24 часа се направени 1.192 тестирања, а регистрирани се 193 нови случаи на КОB ИД-19 во:

Скопје 110 -Прилеп 16 -Кавадарци 15 -Куманово 12 -Штип 9 -Тетово 7 -Кочани и Кичево по 4 -Велес 3-Битола, Струга и Дебар по 2 -Охрид, Струмица, Неготино, Гевгелија, Свети Николе, Валандово и Македонски Брод по 1.

Пријавени се вкупно 34 по ин ати лица:

15 од Скопје (54г, 56г , 60г, 60г, 63г, 63г ,67г, 67г 68г, 69г, 69г, 71г, 76г, 76г и 80г), 5 лица од Прилеп (62г, 64г, 70г, 85г и 87г).

по 2 по и нати лица од Куманово ( 74г и 83г), Битола (59г и 75г), Штип (68г, 77г),Кочани (66г и 81г) и Кичево (66г и 68г), по едно лице од Велес (76г), Охрид (42г), Неготино (58г) и Свети Николе (68г).

Регистрирани се 1.014 оздра вени паци енти од:

Скопје 427 -Охрид 62 -Прилеп 59 -Битола 58 -Кавадарци 52 -Куманово 42 -Велес 40 -Гевгелија 35 -Гостивар 29 -Струмица 27 -Кочани 20 -Тетово 19 -Штип 18 -Валандово и Берово по 14 -Кичево и Свети Николе по 12 -Македонски Брод 11 -Неготино 8-Крушево 7.

Струга, Делчево, Пробиштип и Богданци по 6 -Радовиш 5 -Ресен и Демир Капија по 4 -Крива Паланка, Демир Хисар, Кратово и Пехчево по 2 -Виница, Македонска Каменица и Дојран по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 670.333 тестирања на Ко вид-19.

Вкупната бројка на КОВИДдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 142.034, бројката на оздра вени пацие нти е 117.794, на по чи ати е 4.262, а бројот на активни случаи изнесува 19.978.

Related Articles