Филипче вечерва: Последните 24 часа се направени 2564 тестирања, а регистрирани се 946 нови случаи

 Breaking News

Филипче вечерва: Последните 24 часа се направени 2564 тестирања, а регистрирани се 946 нови случаи

Филипче вечерва: Последните 24 часа се направени 2564 тестирања, а регистрирани се 946 нови случаи
December 02
20:15 2020

Министерот за Здравство Венко Филипче, преку својата фејсбук страница јавува дека во последните 24 часа се направени 2564 тестирања, а регистрирани се 946 нови случаи на ко ви д-19 во:

Скопје 426-Куманово 36-Дебар 2-Штип 22-Прилеп 56-Тетово 46-Струга 24-Велес 30-Битола 61-Охрид 31.

Кавадарци 24-Гостивар 46-Гевгелија 12-Струмица 15-Крива Паланка 5-Радовиш 2-Крушево 4-Кочани 3-Пробиштип 3-Демир Хисар 1-Македонски Брод 2-Пехчево 2.

Берово 24-Валандово 2-Виница 1-Делчево 11-Кратово 2-Свети Николе 5-Кичево 13-Ресен 15-Неготино 20.

По чи ати се 33 лица, девет пац иенти од Скопје (62, 62, 63, 67, 79, 66, 74, 81 и 68г), еден од Куманово (70г), еден од Штип (89г), шест па иенти од Прилеп (43, 78, 70, 82, 60 и 85г), еден од Тетово (72г), четири од Струга (60, 71, 65 и 79г), еден од Велес (71г), еден од Битола (55г), еден од Гостивар (76г), еден од Гевгелија (53г), еден од Струмица (73г), еден од Крива Паланка (62г), еден од Пробиштип (70г), двајца од Берово (88 и 63г), еден од Кратово (71г) и еден паци ент од Кичево (67г).

Од нив едно лице е по ин то вон, останатите се по и нати во болн ички усл ови.

Денеска Институтот за ја вно зд равје реги стрира 789 оздр авени паци енти од:

Скопје 295-Куманово 46-Штип 46-Прилеп 56-Тетово 38-Струга 15-Велес 26-Битола 28-Охрид 60-Кавадарци 12-Гостивар 31-Гевгелија 10-Струмица 22-Крива Паланка 10-Радовиш 7-Крушево 1-Кочани 13-Пробиштип 1-Демир Хисар 4.

Пехчево 1-Берово 5-Валандово 4-Виница 3-Кратово 7-Свети Николе 11-Кичево 19-Ресен 9-Неготино 9.

Досега во земјата се направени вкупно 337.862 тестирања на Ков ид-19.

Вкупната бројка на ко вид дијагнос тицирани во нашата земја од почетокот на епи дем ијата изнесува 63890, бројката на оздравени паци енти е 40977, на по ч нати е 1825, а бројот на активни случаи изнесува 21088. Фотоилустрација.

Related Articles