УJП со важна информација за граѓаните кои скенираат фискални сметки

 Breaking News

УJП со важна информација за граѓаните кои скенираат фискални сметки

УJП со важна информација за граѓаните кои скенираат фискални сметки
November 24
08:08 2019

Од 1 до 15 декември ќе почат на сметките на граѓаните да легнуваат парите од повратот на ДДВ од мерката МојДДВ. Од Управата за јавни приходи велат дека граѓаните кои ја користат апликацијата МојДДВ, треба навреме да извршат проверка на внесените податоци за трансакциска сметка или доколку не ја внеле да го направат тоа навремено за да може да се реализира повратот на ДДВ. Корисниците на апликацијата Мој ДДВ треба да внесат лична трансакциска сметка, во спротивно нема да може да се изврши враќање на данокот, велат од УЈП, пренесе Плусинфо.

Related Articles