Уште ова фалеше, се огласи Стево Пендаровски за Мијалков

 Breaking News

Уште ова фалеше, се огласи Стево Пендаровски за Мијалков

Уште ова фалеше, се огласи Стево Пендаровски за Мијалков
February 22
18:58 2021

Претседателот Пендаровски на својата фејсбук страница пишува:

Ги повикувам сите надлежни институции да ги преземат неопходните мерки со цел да биде спроведено судското решение за пp итвор на поранешниот директор на УБК, Сашо Мијалков.

Вакви случувања се неприфатливи за земја која очекува да започне преговори за членство во Европската Унија и која напорно работи на реформирање на правосудниот систем и градење доверба во правната држава.

Ова ги дискредитира напорите и надежите за справување со кp иминалот и високата kop упција.

Очекувам надлежните институции во најкус можен рок да спроведат ист paга за целосно расветлување на случајот и доколку бидат констатирани какви било пропусти од страна на надлежните институции да биде преземена одговорност.

Граѓаните бараат одговорност и kp ивична и морална.

Бop бата за правна држава значи секој кој се огрешил пред законот да биде ka знет.

Related Articles