Уште ова фалеше, долгогодишен член на СДCM ќе формира нова пapтија

 Breaking News

Уште ова фалеше, долгогодишен член на СДCM ќе формира нова пapтија

Уште ова фалеше, долгогодишен член на СДCM ќе формира нова пapтија
December 24
21:17 2021

Поранешниот заменик-министер за образование и долгогодишен член на СДСМ, Петар Атанасов, ќе формира нова партија, објави Канал 5.

Иницијативата за формирање на партијата сè уште е во зачеток, а кога ќе биде официјализирана ќе зависи од составот на новата Владата и компетентноста на кадровските решенија што ќе ги испорачаат органите на СДСМ – вели Атанасов.

Според Атанасов дојдено е време за нова политичка сила во државата која би ги обединила незадоволните и од социјалдемократските.

Hо и од политиките на другите партии, како и сите граѓаните кои, како што вели, сакаат подобра иднина.

Related Articles