Уште една paдocна вecт, во понеделник се паѓа следниот неработен ден, а со тоа уште 3 продолжени викенди до крајот на оваа година

 Breaking News

Уште една paдocна вecт, во понеделник се паѓа следниот неработен ден, а со тоа уште 3 продолжени викенди до крајот на оваа година

Уште една paдocна вecт, во понеделник се паѓа следниот неработен ден, а со тоа уште 3 продолжени викенди до крајот на оваа година
September 11
17:09 2020

Остануваат уште три продолжени викенди до крајот на годината затоа што има и следен неработен ден е во понеделник.

Така 11 октомври Денот на народ ното вос тание паѓа во недела, па како државен празник неработниот ден се префрла за понеделник и со тоа добиваме продолжен викенд.

Споен викенд ќе имаме веднаш после тоа, на 23 октомври, Денот на Македо нската револ уционерна борба кој паѓа во петок.

Во демекври за Божиќните празници не очекува уште еден продолжен викенд.

Ова се неработните денови до крајот на годината:

За сите граѓани на РМ:

11 октомври (недела), Ден на народното востание, односно 12 октомври (понеделник) е неработен ден;

23 октомври (петок), Ден на Македонската револуционерна борба;

8 декември (вторник), Св. Климент Охридски;

За граѓаните од православна вероисповед

1 ноември (недела), Празникот на сите светци;

25 декември (петок), првиот ден на Божиќ;

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

22 ноември (недела), Ден на албанската азбука;

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

28 септември (понеделник), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур;

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

28 септември (понеделник), Меѓународен ден на Бошњаците;

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

21 декември (понеделник), Ден на наставата на турски јазик.

Related Articles