Уште еден кандидат поднесува кандидатура за лидер на СДСМ

 Breaking News

Уште еден кандидат поднесува кандидатура за лидер на СДСМ

Уште еден кандидат поднесува кандидатура за лидер на СДСМ
December 03
13:15 2021

Во моментов актуелниот директор на Дирекција за Технолошко-индустриски развојни зони, Јован Деспотовски во пар тиското седиште и официјално ја поденсува својата кандидатура за претседател на владејчката СДСМ.

Тој вчера најави дека сериозно размислува да се кандидира, но дека прво сака да се консултира и со семејството. Утре ќе ја соопштам конечната одлука. Сакам да се консултирам и со семејството. Сепак ги вовлекувам во ова.

Сметам дека имам резултати и можам да понудам добар концепт. Не е лесна одлука, напротив е комплицирано време и треба да е со концепт и знаење – изјави Деспотовски.

Откако кандидатури поднесоа заменик-министерот за финансии Димитар Ковачевски и поранешната пратеничка и министерка Фросина Ременски, такво нешто завчера најави и поранешниот организациски секретар на социјалд емократите Миле Зечевиќ.

Related Articles