Утрово во 06:47 ДИК со нови резултати, од внесени 1.774.550 гласачи

 Breaking News

Утрово во 06:47 ДИК со нови резултати, од внесени 1.774.550 гласачи

Утрово во 06:47  ДИК со нови резултати, од внесени 1.774.550 гласачи
July 16
06:20 2020

Ова утро, во 6 часот и 47 минути резултатите на ДИК се внесија, а процентот е следен за Неофицијални првични резултати од електронски внес.

Од преброени 1.774.550 гласачки ливчиња од вкупно гласани 1.814.263, а од 3421 избирачки места од вкупно 3480, по проценти изразеноста утрово е следна:

Коалицијата Можеме е прва во водство со 36.12 проценти од гласовите.

Веднаш до неа е ВМРО-ДПМНЕ со 34.85 проценти освоени гласови.

На трето место доаѓа ДУИ, со 11.3 проценти освоени гласови.

АА/А веднаш после ДУИ со 8.52% освоени гласови.

Левица доаѓа со 4.17 проценти освоени од досега преброените гласови.

Веднаш по Левица е ДПА со 1.51 процент гласови од досега преброените.

Интегра е после ДПА и според досега преброените гласови има освоени 1.36% од гласовите.

Related Articles