Украинските сили се пофалија како ги изигpaле русите за koнтpaнападот овие денови

 Breaking News

Украинските сили се пофалија како ги изигpaле русите за koнтpaнападот овие денови

Украинските сили се пофалија како ги изигpaле русите за koнтpaнападот овие денови
September 11
21:17 2022

Украинскиот кон транапад на југот, за кој многу се зборуваше, беше кампања за дез информ ации за да се одвлече вниманието на Русија од вистинска контра офанзива што се подготвуваше во регионот Харков, објавија украинските специјални сили.

Украинските сили продолжуваат со неочекуваниот, брз напредок во североисточниот дел на земјата, заземајќи повеќе од една третина од окупи раниот регион Харков за три дена.

Голем дел од територијалните придобивки на Украина вчера потврди и руското Министерство за одбрана.

Тоа беше голема специјална операција за де зинф ормирање“, рече Тарас Березовец, поранешен советник за национална бе збедност, кој стана портпарол на бригадата Бохун на украинските специјални сили.

Русите мислеа дека ќе напад неме на југ и ја преместија својата опрема и војн ици.

Потоа, наместо на југ, имаше офан зива онаму каде што најмалку очекуваа и тоа предизвика пани ка и бег ство, рече тој.

Related Articles