Убaва вecт, петок и вторник неработни денови, следува уште еден продолжен викенд до крајот на годинава

 Breaking News

Убaва вecт, петок и вторник неработни денови, следува уште еден продолжен викенд до крајот на годинава

Убaва вecт, петок и вторник неработни денови, следува уште еден продолжен викенд до крајот на годинава
October 18
08:47 2020

Уште петок и вторник се неработни денови до крајот на оваа 2020 година.

Со тоа ни следува уште еден продолжен викенд, а тоа е на 23 октомври, Денот на Македонската pe волуционерна бo pба кој паѓа во петок.

Вкупно остануваат уште 2 неработни денови за сите граѓани на Македонија до 2021 година, а тоа се:

23 октомври (петок), Ден на Македонската pe волуционерна бo pба;

8 декември (вторник), Св. Климент Охридски;

За граѓаните од католичка вероисповед 

1 ноември (недела), Празникот на сите светци;

25 декември (петок), првиот ден на Божиќ;

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

22 ноември (недела), Ден на албанската азбука;

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

21 декември (понеделник), Ден на наставата на турски јазик

Related Articles