Убави Becти: Започна исплатата на априлските пензии, шалтерите и банкоматите се веќе посетени од пензионерите

 Breaking News

Убави Becти: Започна исплатата на априлските пензии, шалтерите и банкоматите се веќе посетени од пензионерите

Убави Becти: Започна исплатата на априлските пензии, шалтерите и банкоматите се веќе посетени од пензионерите
April 25
14:50 2023

Министерството за труд и социјална политика известува дека денеска започнува етапната исплата на пензиите за месец април.

Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината на пензијата:

За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 25.04.2023 година (вторник);


За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 26.04.2023 година (среда);


За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 27.04.2023 година (четврток) и


За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 28.04.2023 година (петок).

Пензионерите кои користат платежна картичка, поврзана со сметката на која се префрлува пензијата, со парите можат да располагаат од денеска.

Тие можат да ја подигнат пензијата на банкомат, да ги користат средствата за плаќање во трговската мрежа или за електронски плаќања. ИзворПрес24.

Related Articles