Тунчев од Берово: Со мерки се враќаат парите кај граѓаните, намалени се и до 90% катастарските услуги

 Breaking News

Тунчев од Берово: Со мерки се враќаат парите кај граѓаните, намалени се и до 90% катастарските услуги

Тунчев од Берово: Со мерки се враќаат парите кај граѓаните, намалени се и до 90% катастарските услуги
October 29
20:57 2019

Една од мерките што Владата на Република Северна Македонија ги вети и ја исполни, е намалувањето на цените на услугите на Катастарот, истакна Борис Тунџев, член на комисија за транспорт и врски на СДСМ, на трибината На прав пат во Берово.

Ова е една од клучните мерки за враќање на парите кај граѓаните истакна Тунџев, додавајќи дека е укината двојната наплата при повторното доставување пријава, ако претходната пријава за иста недвижност билa одбиена.
Цените на катастарските услуги се намалени и до 90 насто, рече Тунџев.

Жителите на населените места Владимировци, Двроште, Ратино и Русиново чии имоти биле запишани во пописни листи од 52-54 година, можат без надоместок да извадат имотен лист, што е овозможено со последните законски измени, рече Тунџев.

Тоа е вистинскиот пат по кој заедно ќе продолжиме понатаму, порача членот на комисијата за транспорт и врски на СДСМ, на трибината На прав пат во Берово.

Related Articles