Толку беше: Скокна цената на нафтата на светските берзи

 Breaking News

Толку беше: Скокна цената на нафтата на светските берзи

Толку беше: Скокна цената на нафтата на светските берзи
November 30
20:18 2022

Ценaта на нафтата скокнаа поради пониските залихи на сурова нафта во САД и загриженоста на „ОПЕК+“. Сурофата нафта брент достигна до 83,98 долари за барел, додека американската „Вест Тексас интермедијт“ стигна до 79,00 долари за барел. Залихите на суровата нафта во САД се очекуваше да паднат за околу 7,9 милиони барели во неделата што заврши на 25 ноември. Фото:

Related Articles