Тие се милијардери во сенка, заработуваат многу пари, а јавноста ги знае само нивните иницијали

 Breaking News

Тие се милијардери во сенка, заработуваат многу пари, а јавноста ги знае само нивните иницијали

Тие се милијардери во сенка, заработуваат многу пари, а јавноста ги знае само нивните иницијали
November 04
11:03 2019

Семејството Ван дер Ворм е едно од најбогатите семејства во светот, кое својот живот го крие далеку од очите на јавноста. Тоа данско семејство изградило свое царство низ Holland America Line, линијата за крстарење која ја продале на фирмата Карнивал во 1988 година за тогаш неверојатни 625 милиони долари. А, во 2019 година ќе заврши во плус од скоро 4 милијарди долари. Но, нејасно е каде точно ќе завршат тие пари. Од тие информации се дозна дека ХАЛ имале свое седиште во Курасао, холандско-карипски остров познат по ниските каматни стапки поради што е попларен за богатите странци. Погледнете видео записот во продолжение:

Related Articles