Стои на лавабото како отвор, а ретко кој знае за што служи

 Breaking News

Стои на лавабото како отвор, а ретко кој знае за што служи

Стои на лавабото како отвор, а ретко кој знае за што служи
November 10
22:02 2019

Колку пати сте се запрашале за што служи оваа дупка на лавабото? Е па таа дупка има свој назив, но и неколку фунции за кои што и служи.

Малата дупка на лавабото се вика порцелатор и има две функции. Првата е да овозможи водата да истекува. Да ја нема оваа дупка, на водата би ѝ било потребно повеќе време да истече бидејќи воздухот од дупката овозможува побрз проток на вода во лавабото.

Другата, ништо помалку важна функција на оваа дупка, е проток на водата во случај на запушување или да не дојде до претекување на водата надвор од лавабото.

Бидејќи е поврзана со главната одводна цевка, доколку дојде до било какво запушување, водата ќе почне да се враќа низ отворот на лавобото.

Related Articles