Стевче Јакимовски не запира: Мицкоски заслужил да добие бo kc

 Breaking News

Стевче Јакимовски не запира: Мицкоски заслужил да добие бo kc

Стевче Јакимовски не запира: Мицкоски заслужил да добие бo kc
June 09
18:06 2022

Градоначалникот на Карпош, Стевче Јакимовски, при денешното гостување во „Студио 10“ на „ТВ24“ кажа дека лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски заслужил да добие бо kc, пишува Прес24.

Го трпев и за мене што зборуваше.

Стевче е бо лен човек, ќе ум pе, мpp тов политичар.

Тој заслужи да му удрам бо kc, а не коалиција да раскинам.

Односот кон мојата партија го трпев, но кога станува збор за граѓаните, тоа не може да го поминеме, кажа Јакимовски.

Јакимовски вчера објави дека ја раскинува коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ во Општина Карпош.

Со обвинувања за опструкции, подметнувања, на вреди, притисоци, па дури и р екет и за кани кон стопанстве ници, градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски денеска обелодени дека по 99 месеци ја прекинува коалиција со ВМРО-ДПМНЕ.

Тој нагласи дека со неговата возраст и искуство не може повеќе да дозволи некој да си поигрува со него и со советниците во Општина Карпош, но и со интересите на граѓаните и на стопанствениците во општината.

Затоа мора да се спротивставиме на командите од еден центар, мора да се спотивставиме на шпицен- градоначалникот.

Оваа општина и овој народ си избрале свој градоначалник кој треба да ги штити нивните интереси, мораме да се спротивставиме на обидите за ре кет и обиди за зак ани врз стопанственици од нашата општина.

Сметам дека за изжи вување господинот Христијан Мицкоски треба да побара некој помлад од мене и со поинаков карактер.

Повеќе ова не може да биде толерирано – рече Јакимовски Јакимовски тврди дека сето што е договорено со членовите на ВМРО-ДПМНЕ во општината ќе биде испочитувано, но дека во иднина ги прекинува сите разговори со Мицкоски затоа што, според него тој е единствениот винов ник што се растура коалицијата

Од т ајни стануваме јавни непр ијатели, винов ник за тоа не сум јас, долго време се обидував да ги поправам односите, но да се вмешате во внатрешните работи на една поли тичка пар тија, преку грбот на граѓаните да вршите притисок врз еден градоначалник и вие да командувате со Општина Карпош, а за тоа граѓаните не ви дале мандат и не сте бирани.

Доколку сакате да бидете градоначалник дојдете тука на избори – вели градоначалникот на Карпош и нагласи дека ГРОМ и понатаму останува опозициска партија и дека нема да влегува во коалиција со никого. ИзворСлободенпечат.

Related Articles