Стагнира пиkoт, само 247 нови случаи на коронавирусот, ова е листата на градови за последните 24 часа

 Breaking News

Стагнира пиkoт, само 247 нови случаи на коронавирусот, ова е листата на градови за последните 24 часа

Стагнира пиkoт, само 247 нови случаи на коронавирусот, ова е листата на градови за последните 24 часа
October 26
19:51 2020

Како што јавуваат Здравствените Власти, Во последните 24 часа се направени 737 тестирања, а регистрирани се 247 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 116-Куманово 4-Штип 12-Прилеп 23-Тетово 10-Струга 12 -Велес 7-Битола 8-Охрид 14-Кавадарци 2-Гостивар 10.

Струмица 6-Крива Паланка 3-Радовиш 2-Кочани 3-Пробиштип 5-Демир Хисар 1-Македонски Брод 1-Кичево 6 -Ресен 2.

Поч ин ати се 15 лица, двајца пацие нти од Скопје (73 и 78г), еден од Куманово (68г), тројца пац иенти од Тетово (60, 70 и 77г), двајца од Струга (73 и 75г), еден од Велес (58г), еден од Охрид (69г), еден од Кавадарци (71г), еден од Гостивар (71г), еден пац ент од Гевгелија (76г) и двајца паци енти од Кочани (49 и 68г).

Сите паци енти се по чина ти во болнички услови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 321 оздр авени пацие нти од:

Скопје 189-Куманово 12-Дебар 1-Штип 9-Прилеп 15-Тетово 8-Струга 5-Велес 1-Битола 3-Охрид 7-Кавадарци 5-Гостивар 3-Гевгелија 7-Струмица 16-Крива Паланка 6-Кочани 11-Пробиштип 2-Берово 3-Валандово 5-Свети Николе 4-Кичево 6-Ресен 2-Неготино 1.

Досега во земјата се направени вкупно 235.775 тестирања на К ови д -19.

Вкупната бројка на ков д дијагнос тицирани во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 27199, бројката на оздр авени паци енти е 18948, на поч ин ат и е 934, а бројот на активни случаи изнесува 7317.

Related Articles