Спремете се, зимско сметање на времето, стрелките на часовникот одат еден час назад

 Breaking News

Спремете се, зимско сметање на времето, стрелките на часовникот одат еден час назад

Спремете се, зимско сметање на времето, стрелките на часовникот одат еден час назад
October 11
20:34 2019

В сабота кон недела на полноќ (27 кон 28 октомври) ќе почне зимското сметање на времето, кога стрелките на часовниците ќе ги поместиме за еден час наназад. Зимското сметање на времето во Европа ќе трае до последниот викенд во март 2013 година. Преминувањето на летно и зимско сметање на времето првпат е забележано во 1916 година, во земјите на северот на Европа, а досега е воведено во околу 70 земји, за да се заштеди енергијата со тоа што периодот на дневната светлина од раните утрински часови ќе се премести навечер.

Related Articles