Словенија со нова промена во pecтpиктивните мерки за коронавирусот

 Breaking News

Словенија со нова промена во pecтpиктивните мерки за коронавирусот

Словенија со нова промена во pecтpиктивните мерки за коронавирусот
September 24
18:14 2021

Словенија донесе повеќе одлуки за олабавување на pecтриктивните ковидмерки. Ова е резултат на неколкудневните пpo тести.

Имено, власта ја промени одлуката во однос на задолжителен ковидсертификат за вакцинација за луѓето кои работат од дома и за оние кои полнат гориво на бензиска пумпа.

Синоќа беше донесен декрет во кој е содржата одлука, со која оваа мерка веќе не важи. Надлежните органи ги олабавија и pecтрикциите кои се однесуваат на спортот.

Односно, луѓето не мора да носат маски ако приложат ковидсертификат на спортските натпревари, без разлика дали се одржуваат на отворено или затворено.

Related Articles