Скенирајте фискални сметки, првите пари од поврат на ддв ќе ги добиете на сметките

 Breaking News

Скенирајте фискални сметки, првите пари од поврат на ддв ќе ги добиете на сметките

Скенирајте фискални сметки, првите пари од поврат на ддв ќе ги добиете на сметките
November 18
20:03 2019

Мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ е во полн ек, а средствата од повратот остварен во месеците јули, август и септември на граѓаните ќе им бидат исплатени на трансакциските сметки до крајот на декември оваа година. Од воведувањето на мерката на 1 јули оваа година, парите за првите три месеци ќе бидат на сметките во декември. По исплатата во декември, ќе следува исплата во текот на месец февруари за месеците октомври, ноември и декември, во април за месеците јануари, февруари и март, во август за месеците април, мај и јуни и во ноември за месеците јули, август и септември. Во наредниот период Управата за јавни приходи ќе излезе со целосна анализа и податоци за мерката МојДДВ преку којашто ќе се видат придобивките и во однос на намалувањето на сивата економија.

Related Articles