Скенирајте фискални, еве кога ќе легнат првите пари на сметките

 Breaking News

Скенирајте фискални, еве кога ќе легнат првите пари на сметките

Скенирајте фискални, еве кога ќе легнат првите пари на сметките
November 07
15:46 2019

Мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ е во полн ек, а средствата од повратот остварен во месеците јули, август и септември на граѓаните ќе им бидат исплатени на трансакциските сметки до крајот на декември оваа година.

Од воведувањето на мерката на 1 јули оваа година, парите за првите три месеци ќе бидат на сметките во декември.

По исплатата во декември, ќе следува исплата во текот на месец февруари за месеците октомври, ноември и декември, во април за месеците јануари, февруари и март, во август за месеците април, мај и јуни и во ноември за месеците јули, август и септември.

Во наредниот период Управата за јавни приходи ќе излезе со целосна анализа и податоци за мерката МојДДВ преку којашто ќе се видат придобивките и во однос на намалувањето на сивата економија по нејзиното

Related Articles