Се огласи Филипче, од 680 теста регистрирани 80 нови случаи на коронавирусот

 Breaking News

Се огласи Филипче, од 680 теста регистрирани 80 нови случаи на коронавирусот

Се огласи Филипче, од 680 теста регистрирани 80 нови случаи на коронавирусот
October 13
16:25 2020

Министерот за Здравство на својата страница пишува дека во последните 24 часа се направени 680 тестирања, а регистрирани се 80 нови случаи на ко вид-19 во:

Скопје 54 -Куманово 1 -Тетово 3 -Велес 4 -Кавадарци 2 -Гостивар 7 -Крива Паланка 1 -Кочани 3 -Виница 2 -Делчево 1 -Свети Николе 2.

Поч инати се 3 лица, пациенти од Скопје (48г), Струга (78г) и Струмица (68г).

Денеска Институтот за јавно здр авје регистрира 97 оздр авени паци енти од:

Скопје 44 -Куманово 5-Прилеп 7 -Тетово 3 -Битола 2 -Кавадарци 1 -Гостивар 3 -Гевгелија 3 -Струмица 6.

Крива Паланка 1-Кочани 7 -Пробиштип 1 -Демир Хисар 1 -Берово 2 -Валандово 2 -Виница 3 -Свети Николе 3 -Кичево 2 -Неготино 1.

Досега во земјата се направени вкупно 209.349 тестирања на Ко вид -19.

Нема тестирања во рамките на скринингот.

Вкупната бројка на ков ид дијагности цирани во нашата земја од почетокот на еп иде мијата изнесува 21193, бројката на озд равени паци енти е 16397, на поч ин ати е 800, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 3996. – Напиша Филипче на својата страница.

Related Articles