Се огласи Филипче: Мерките дадоа резултати, следат празници, слободни денови и убаво време, да ги искористиме одговорно

 Breaking News

Се огласи Филипче: Мерките дадоа резултати, следат празници, слободни денови и убаво време, да ги искористиме одговорно

Се огласи Филипче: Мерките дадоа резултати, следат празници, слободни денови и убаво време, да ги искористиме одговорно
April 25
19:32 2021

Состојбата со епид емијата бележи надолен тренд, мерките дадоа резултати.

Сепак, искуството ни покажа дека таа многу брзо може да се дестабилизира доколку не се почитуваат мерките.

Пред нас следат празници, слободни денови и убаво време.

Да ги искористиме одговорно, да не се групираме и да не ги кр шиме мерките за заш тита.

Има многу начини да поминеме квалитетно време во кругот на семејството и најблиските, а да останеме заштитени од ви pусот.

Од следната недела пристигаат поголеми количини на вакц ини и ќе ги подигнеме капацитетите за вакцин ација на максимум.

Ве уверувам дека брзо и ефикасно ќе вакци нираме со цел што побрзо граѓаните да стекнат имунитет.

Од вас единствено барам почитување на јасно пропишаните мерки кои ќе не заш титат од евентуален нов бран после празниците.

Ви благодарам. – Напиша на својата страница, министерот за Здравство, Венко Филипче, каде објави и фотографија:

Related Articles