Се огласи Филипче: Дадовме насока на сите лаб за време на празникот и викендот да има дополнителни термини на тестирања

 Breaking News

Се огласи Филипче: Дадовме насока на сите лаб за време на празникот и викендот да има дополнителни термини на тестирања

Се огласи Филипче: Дадовме насока на сите лаб за време на празникот и викендот да има дополнителни термини на тестирања
October 24
12:38 2020

Ги зголемуваме термините, но и бројот на тестови за ков ид-19. Дадовме насока на сите лаборатории за време на празникот и викендот да има дополнителни термини и да нема намалување на бројот на тестирања. Од денеска, за двојно ги зголемуваме и болн ичките капацитети. Со ова, значајно се зајакнува бројот на кревети за два до три пати. Но, целта не е да се исполнат бол ничките капацитети, туку со мерките кои стапија на сила и законските измени кои треба да поминат наредната недела со задолжително носење на маска и огран ичување на собирите ќе ја намали епиде мијата во земјава.

Related Articles