Се огласи министерот Филипче со дневната статистика на коронавирусот во земјава, ова се резултатите

 Breaking News

Се огласи министерот Филипче со дневната статистика на коронавирусот во земјава, ова се резултатите

Се огласи министерот Филипче со дневната статистика на коронавирусот во земјава, ова се резултатите
April 21
17:38 2021

Во последните 24 часа се направени 2.865 тестирања, а регистрирани се 627 нови случаи на KOBИД-19 во:

Скопје 218 -Битола 66 -Куманово 54 -Прилеп 31 -Охрид 22 -Струмица 21 -Тетово 20 -Велес 19-Штип 18 -Кавадарци 16 -Гостивар и Кичево по 15 -Кочани 13 -Гевгелија 12 -Свети Николе и Берово по 9.

Струга 8 -Дебар 7 -Ресен и Виница по 6 -Валандово 5 -Неготино, Радовиш, Делчево, Пробиштип, Демир Хисар и Пехчево по 4-Крива Паланка, Кратово и Македонски Брод по 3 -Богданци и Македонска Каменица по 2.

Пријавени се вкупно 47 по ин ати лица:

22 од Скопје (45г, 52г , 57г, 58г, 60г, 61г, 62г, 63г, 63г, 65г, 68г, 68г, 69г, 76г, 77г, 81г, 82г, 82г, 82г, 82г, 83г и 89г), 3 поч на ти лица од Берово (71г, 72г, и 78г), по 2 од Кавадарци (61г, и 82г), Битола (53г и 73г).

Прилеп (58г и 78г), Куманово (45г и 66г), Тетово (72г и 78г), Радовиш (60г и 70г), Струга (68г и 92г) и Охрид (49г и 72г) и по 1 лице е пријавено од Велес (83г), Неготино (80г), Штип (83г), Струмица (79г), Кочани (44г) и Кичево (70г).

Од нив 15 лица, се по ина ти во тек на март месец во една приватна клиника, а истите се пријавени денеска.

Регистрирани се 765 оздрав ени паци енти од:

Скопје 387 -Кавадарци 57-Битола 50 -Прилеп 37 -Куманово 35-Велес 30 -Неготино 25 -Тетово 22 -Штип 17 -Кочани 16 -Ресен 12 -Гостивар 11-Струмица 10 -Гевгелија 8 -Радовиш и Демир Капија по 7.

Крива Паланка 6 -Кичево, Свети Николе и Берово по 4 -Пробиштип, Демир Хисар и Богданци по 3 -Македонски Брод 2 -Струга, Виница, Пехчево, Кратово и Крушево по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 698.132 тестирања на KOBид-19.

Вкупната бројка на KOBИДдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 148.618, бројката на озд равени пациен ти е 125.593, на поч на ти е 4.556, а бројот на активни случаи изнесува 18.469.

Related Articles