Се огласи командантот од бункерот во Мариупол и кажа зошто се предале на pуcите

 Breaking News

Се огласи командантот од бункерот во Мариупол и кажа зошто се предале на pуcите

Се огласи командантот од бункерот во Мариупол и кажа зошто се предале на pуcите
May 20
19:24 2022

Командантот на украинскиот полк A3 оB, Ден ис Прокоп енко, се обрати до јавноста и рече дека во А3оB добиле наредба да престанат да го бранат Мариупол и да ги спа ат жив отите на бо рците.

Цивилите се еваку ирани, а на те шко ране тите им беше укажана потре бната помош, па беа евак уирани,

за подоцна да бидат разме нети и да пристигнат на територијата што ја контролира Украина, објасни украинскиот командант.

Прок опенко рече дека процесот на извлекување на борците ксè уште е во тек и дека се надева дека „во блиска иднина роднините на и државата Украина ќе можат чесно да ги своите војници.

Постојано нагласувавме дека за нас најважни се циви лите, ране тите и мpp т ите, рече Прокопенко во видеото што го сподели полкот Азов на сервисот за пораки Телеграм.

Related Articles