Се огласи Катица Јанева: Преговарав со Камчев да стане соработник-сведок во една нова предистрага

 Breaking News

Се огласи Катица Јанева: Преговарав со Камчев да стане соработник-сведок во една нова предистрага

Се огласи Катица Јанева: Преговарав со Камчев да стане соработник-сведок во една нова предистрага
August 10
11:55 2019

Интегрална изјава на Специјалниот јавен обвинител Катица Јанева:

Во врска со денешните снимени разговори презентирани на порталите, повторувам дека во интерес на предистрагите и истрагите кои се водат во Jавното обвинителство кое го водам, повеќе пати сум разговарала со разни лица, во обид да се издејствуваат подобри позиции во кривичните предмети, а тоа често се случуваше да се одвива преку од нив назначени посредници.

Во конкретниот случај, во тој период, се водеа преговори од моја страна со лицето О.К. да стане соработник – сведок во една нова предистрага која ја водевме во Обвинителството, заедно со еден од моите помошници обвинители.

Ги повикувам истражните органи што е можно побргу да ја завршат истрагата, да ги приберат сите докази и да ги завршат сите форензички вештачења поврзани со случајот „Рекет“, за целосно расчистување на овој случај и обелување на моето име.

Related Articles