Се огласи Александар Лукашенко: Ако одговориме, сите ќе почувствуваат

 Breaking News

Се огласи Александар Лукашенко: Ако одговориме, сите ќе почувствуваат

Се огласи Александар Лукашенко: Ако одговориме, сите ќе почувствуваат
March 16
00:10 2022

Александар Лукашенко, Претседателот на Белорусија, , изјави дека земјата не учествува во воената операција во Украина.

Немаме што да правиме таму, не сме поканети таму, рече Лукашенко.

Како што наведе, пред два дена од територијата на Украина во правец на Белорусија била лансирана ракетата Point-U,

пресретната е и уништена над Припјат, изјави Лукашенко. Руската и белоруската армија заеднички ја уништија над Припјат.

Ве предупредив дека ќе нѐ турнат во оваа операција, ќе се обидат да нѐ вовлечат во неа“, заклучи Лукашенко.

Пред два дена, ноќе, беше извршено уште едно лансирање на територијата на нашата Белорусија – удар на наша територија –

со проектил Point-U, кој успешно го пресретнавме и го уништивме со Русите над Припјат.

Но, зошто се прави тоа?

За да нѐ возбуди и да почнеме да одговараме?

Ако одговориме, ќе одговориме пристојно и тоа сите ќе го почувствуваат.

Засега толерираме, рече претседателот на Белорусија. ИзворСлободенпечат.

Related Articles