Се огласија Pусите: Падна Азовстал, се предадоа и последните украински војници

 Breaking News

Се огласија Pусите: Падна Азовстал, се предадоа и последните украински војници

Се огласија Pусите: Падна Азовстал, се предадоа и последните украински војници
May 20
20:54 2022

Pусите објавија дека ја освоила фабриката за челик „Азовстал“ во која беа последните украински бранители на Мариупол. „Територијата на ‘Азовстал’ е ослободена“, соопшти руското Министерство за одб рана. Подземните објекти на фабриката се под контрола на руските војници, потврди министерот Сергеј Шогју. Командантот на украинскиот полк А3ов, Де нис Про копенко претходно кажа дека добиле наредба да не го бранат Мариупол. ИзворПрес24.

Related Articles