Се огласија од Влада: Имаме најниска цена на нафта во регионот и најниска во 10 години изминати

 Breaking News

Се огласија од Влада: Имаме најниска цена на нафта во регионот и најниска во 10 години изминати

Се огласија од Влада: Имаме најниска цена на нафта во регионот и најниска во 10 години изминати
April 28
20:16 2020

Ја информираме јавноста дека цената на акцизата на нафтата не предизвика никаков ценовен шок, напротив, имаме најниска цена на нафта во регионот и најниска цена во изминатите 10 години. Во услови кога цената на нафтата е падната за 20 денари, зголемување на акцизата од 3 денари како анти-кризна мерка е оправдано и истото нема да се одрази на цените на транспортните услуги. Поради изнесените факти, тврдењата дека зголемувањето на акцизата ќе се одрази негативно на цените и дека ќе трпи транспортната, или другите дејности врзани за нафтените енергенси, се финансиски неоправдани и неосновани, пишуваат од Владата.

Related Articles