Се огласија од Алијанса: Пропадна власта, РСМ e се уште далеку од ЕУ

 Breaking News

Се огласија од Алијанса: Пропадна власта, РСМ e се уште далеку од ЕУ

Се огласија од Алијанса: Пропадна власта, РСМ e се уште далеку од ЕУ
December 10
21:03 2021

Лаг те излегоа на виделина, пропадна власта, РСМ e се уште далеку од ЕУ, реагираат преку писмено соопштение до медиумите од па тијата Алијанса за Албанците.

Од многуте ла ни вести што ги продуцира министерството кое го раководи Артан Груби, се чини дека и самиот почна да се збунува и да верува во лаг те што тој самиот  ги нарачува! 

Иако  Груби за медиумите изјави дека ќе заврши спорот со Бугарија, идниот нов премиер на Бугарија, Кирил Петков, ја отфрли можноста за укинување на вето то бидејќи според него, повеќе се прави проп ганда од Северна Македонија отколку преговори на овој план“, се вели во соопштението на па тијата.

Бугарското МНР ја отфрли и ла ата дека Франција презела иницијатива за решавање на спо рот, а Бугарија останува непроменета во ставот кон Северна Македонија.


Ма нип лирањето со ситуации е единствениот успех на про аднатата влада на СДСМ-ДУИ, коишто по секоја цена сакаат да ја задржат власта во свои раце за лична корист. 

Сега, кога се наближува 14-ти, повеќе од јасно е дека Северна Македонија не е ни блиску до добивање датум за отворање на пристапните преговори со ЕУ.

Ставовите на Бугарија во ниту еден момент не се сменија, што значи дека ветото наметнато од Бугарија ќе биде пречка уште долго“, додаваат од Алијанса на Албанците.

Related Articles