Се огласија и од кабинетот на Бранко по изјавата на Заев дека не вepува во најавите за формирање на нова пapтија

 Breaking News

Се огласија и од кабинетот на Бранко по изјавата на Заев дека не вepува во најавите за формирање на нова пapтија

Се огласија и од кабинетот на Бранко по изјавата на Заев дека не вepува во најавите за формирање на нова пapтија
May 05
19:52 2021

Како што јавуваат од МИА, Поранешниот претседател Бранко Црвенковски останува на ставот да не дава изјави во јавноста по било кои прашања, Bелат за МИА од неговиот кабинет, а во врска со ш пек улациите во јавоста дека тој планира да формира политичка партија, пишува Прес24.

Премиерот Зоран Заев денеска на прашање околу ставот дека Црвенковски ќе формира нова партија, изјави дека не ве рува во приказните дека поранешниот шеф на државата и лидер на СДСМ ќе формира нова партија.

Тоа треба дефинитивно да го прашате него, а јас го кажувам заради тоа што тој е еден од основачите на СДСМ и претседател на партијата долг период.

Бил премиер, а преку честа да го води СДСМ бил претседател на државата и е наш општественик.

Ве рувам дека шпекулациите се присутни заради тоа што во Охрид се најавува нова листа од наши докажани социјалдемократи, рече премиерот Зоран Заев во одговор на прашање при денешното пуштање во работа на реконструираната полициска станица во Ресен.

Вер увам, додаде, дека внатре во редовите на партијата низ органите и телата секојпат ќе може да се дискутира и да се изнајдат решенија за компетативноста кој што да биде и амбициите за кандидати и тоа не само за градоначалник, туку и за советници и други општествени функции или слично.

СДСМ покажа сериозно единство и во време на опозиција и во време на преземање на власта, а нашата намера е така да продолжиме.

Нашата убавина е тоа што сме различни во своите сфаќања, амбиции и предлози, но низ тоа го градиме  единството.

Знае и раководството да се повлече и да прифати предлог, знае и цело членство да го прифати предлогот на раководството затоа што само на тој начин доаѓаме до најквалитетни одлуки во полза и интерес на граѓаните и на членовите на СДСМ, посочи Заев.

Од СДСМ негираат дека ваквите случаи се одраз на поделби на партијата на повеќе крила и уверуваат дека партијата е обединета. ИзворПрес24.

Related Articles