Се намалува бројот: Нови 79 случаи, ова е листата на градови за денес

 Breaking News

Се намалува бројот: Нови 79 случаи, ова е листата на градови за денес

Се намалува бројот: Нови 79 случаи, ова е листата на градови за денес
June 06
12:11 2020

Како што јавува Алсат, во последните 24 часа во земјава регистрирани се 79 нови случаи на коронавирусот.

Резултатот е добиен по изработени 835 тестa, односно процентот на позитивните во однос на вкупниот број тестови е сличен како и претходните денови и се движи околу 10%.

Распоредено по градови: Скопје – 44 Куманово – 9 Тетово – 8 Гостивар – 6 Штип – 3 Велес – 3 Прилеп – 1 Струга – 1 Охрид – 1 Битола – 1 Неготино – 1 Делчево – 1.

Истовремено, 8 пациенти се изл екувани на клините во земјава, јавува Алсат. Од Министерство за Здравство сеуште се чека сатистиката за последните 24 часа.

Related Articles