Се воведува полициски час на територија на цела држава, од утре, за сите граѓани од 21 до 06 часот секој ден

 Breaking News

Се воведува полициски час на територија на цела држава, од утре, за сите граѓани од 21 до 06 часот секој ден

Се воведува полициски час на територија на цела држава, од утре, за сите граѓани од 21 до 06 часот секој ден
March 21
20:18 2020

Веќе е одлучено и тоа вечерва, на седницата на Владата која што траеше до скоро, каде е донесена одлука за воведување на полициски час на територијата на цела држава, кој што ќе важи за сите граѓани.

Од утре започнува ограничувањето на движењето или така наречено полициски час, каде се забранува на населението да се движи од 21 до 06 утрото и тоа секој ден. Нема исклучок и разбирање кога е здравјето во прашање.

Мерките мора да се почитуваат, со посебни правила ќе биде одредено кои лица смеат да се движат во тој период, дали се тоа полиција, доктори и др. кои што ќе имаат посебни акредитации за движење преку ноќта.

Исто така ќе е намален бројот на такстистите, ќе бидат обележани точно кој смее да вози преку ноќта, а ќе работи и бројот 192 каде ќе има претходни најави за лица кои ќе треба да се движат.

Related Articles