Само кај нас: Докторите ќе останат без плата, нема пари ни за породилни отсуства

 Breaking News

Само кај нас: Докторите ќе останат без плата, нема пари ни за породилни отсуства

Само кај нас: Докторите ќе останат без плата, нема пари ни за породилни отсуства
February 09
18:37 2023

Утре нема да има пари за докторите, известуваат од ФЗОМ оти се под хакеppccки напад. „Слободен печат“ пренесува дека повеќе директори на клиники им изјавиле дека добиле најава од Фондот за здравство дека утре нема да може да исплатат плати за вработените зашто хакиран е тој дел од системот на ФЗОМ и додека не се врати во првобитната функција, исплатите нема да бидат возможни. Освен плати за лекарите, нема ни исплати на породилни отсуства, отворање на нови, исплати на боледувања или нивно продолжување. Останува непознато дали во хак ерскиот н апад се заг розени здравствените податоци на пациентите. Од МВР рекоа дека секторот за компјутерски кppиминал работи на проблемот, откако од ФЗОМ им најавиле дека се цел на хакеpрски нап ад. ИзворСлободенпечат.

Related Articles