Рекорд: Нови 58 случаи на коронавирусот денеска во земјава, објави Фактор

 Breaking News

Рекорд: Нови 58 случаи на коронавирусот денеска во земјава, објави Фактор

Рекорд: Нови 58 случаи на коронавирусот денеска во земјава, објави Фактор
May 29
09:03 2020

Ова утро во државава табу тема е новата бројка т.е. новите случаи со коронавирусот во земјава. Како што пишува порталот Фактор, во последното деноноќие бројот на нови случаи повторно се зголемил.

Од Комисијата за ЗБ која се уште држи состанок, за Фактор потврдиле дека бројот на нови позитивни случаи на коронавирусот изнесува 58.

Велат зголемувањето на бројот на нови заразени пациенти можело и да се очекува, особено по укинувањето на рестриктивните мерки.

Инаку, најголемиот број нови случаи се од веќе вчера споменатите скопски општини, Сарај, Чаир, Бутел…. Следуваат повеќе информации наскоро во текот на денот. ИзворФактор.

Related Articles