Резултати има, само 30 нови случаи на коронавирусот во цела Македонија

 Breaking News

Резултати има, само 30 нови случаи на коронавирусот во цела Македонија

Резултати има, само 30 нови случаи на коронавирусот во цела Македонија
May 14
15:04 2021

За денес здравствените власти јавуваат дека последните 24 часа се направени 1.658 тестирања, а регистрирани се 30 нови случаи на коронавирусот и тоа во градовите:

Скопје 14 -Куманово 4 -Тетово и Кочани по 2 -Битола, Велес, Охрид, Струмица, Кичево, Радовиш, Виница и Пробиштип по 1.

Пријавени се вкупно 16 по ина ти лица:

8 од Скопје (61г,62г,69г,72г, 75г,80г, 82г и 82г), две лица Битола (65г,82г) и по едно лице од Куманово (80г).

Струмица (76г), Охрид (68г), Гостивар (73г), Ресен (69г) и Струга (72г).

Регистрирани се 359 оздра вени паци енти од:

Скопје 163 -Куманово 31 -Битола 26 -Тетово 16 -Велес и Кичево по 12 -Кочани, Гостивар и Кавадарци по 11 -Ресен 10 -Штип 9 -Виница.

Прилеп и Свети Николе по 6 -Струмица 5 -Неготино и Берово по 4 -Радовиш и Гевгелија по 3 -Крива Паланка и Дебар по 2-Струга, Делчево, Валандово, Богданци, Демир Хисар и Демир Капија по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 749.727 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 154.524, бројката на оздрав ени пац иенти е 143.427, на по чи ати е 5.184, а бројот на активни случаи изнесува 5.913.

Related Articles