Рама не застанува: Ги намали платите за 50% на пратениците и министрите, парите одат кај граѓаните

 Breaking News

Рама не застанува: Ги намали платите за 50% на пратениците и министрите, парите одат кај граѓаните

Рама не застанува: Ги намали платите за 50% на пратениците и министрите, парите одат кај граѓаните
March 21
17:41 2020

Сепак, премиерот на Албанија, Еди Рама не застанува во носењето експресни и позитивни одлуки за граѓаните, тој соопшти дека за 50 проценти ги намалува платите на министрите и пратениците, средства кои ќе бидат пренасочени кон секторите на кои во овој момент им е потребно.

Тој додаде: Засега нема да интервенираме во другите плати освен оние на министрите и пратениците, кои ќе добиваат само половина од платата до крајот на ова.

Нема да се намали платата на претседателот кому би сакал јавно да му се заблагодарам, бидејќи тој помага како што знае и умее уште од почетокот на ова, изјави Еди Рама, премиер на Албанија

Следуваше експресен одговор од претседателот Мета, кој доброволно се согласи да му биде преполовена платата.

Related Articles