Премиерот Еди Рама: По 13 часот на улица само вojcката, полициjaта, медиумите и специјалните служби

 Breaking News

Премиерот Еди Рама: По 13 часот на улица само вojcката, полициjaта, медиумите и специјалните служби

Премиерот Еди Рама: По 13 часот на улица само вojcката, полициjaта, медиумите и специјалните служби
March 21
16:31 2020

Албанија како соседна држава на Македонија, веќе два дена од 13 часот до 05 часот наутро нема да може секој што сака и како сака и каде сака да се движи. Армијата ќе биде на терен и внимателно ќе ја следи ситуацијата, албанскиот премиер Еди Рама најави нови мерки.

Рама го менува режимот на движење се до понеделник, затоа што како што вели немаме ниту час, а не денови за губење во едукација на непослушните граѓани.

Така вели Рама, движењето ќе биде дозволено од 05 до 13 часот, ова исто ќе важи и за трговијата за продажба на храна, банките, аптеките, после 13 часот движење ќе има само медиуми, специјални служби, армија и полиција, најави премиерот Еди Рама.

Еди Рама побара разбирање од граѓаните, а додека екперти во меѓувреме албански му предложија на Рама да се дозволи движење на граѓаните само неколку часа на секои три дена.

Related Articles