Пpистигнаа peзултатите од нови случаи на коронавирусот за денес, бројката е повторно голема, од 1853 тecтови дури 428 нови случаи

 Breaking News

Пpистигнаа peзултатите од нови случаи на коронавирусот за денес, бројката е повторно голема, од 1853 тecтови дури 428 нови случаи

Пpистигнаа peзултатите од нови случаи на коронавирусот за денес, бројката е повторно голема, од 1853 тecтови дури 428 нови случаи
October 18
13:34 2020

Се огласија од министерството за Здравство, во последните 24 часа се направени 1853 тестирања, а регистрирани се 428 нови случаи на ко в ид-19 во:

Скопје 200-Куманово 16-Дебар 2-Штип 9-Прилеп 29-Тетово 30-Струга 2-Велес 6-Битола 14-Охрид 4-Кавадарци 17-Гостивар 5-Гевгелија 15-.

Струмица 11-Крива Паланка 1-Радовиш 6-Кочани 12-Пробиштип 1-Македонски Брод 2-Пехчево 1 -Берово 5 -Валандово 2-Виница 3-Делчево 4-Кратово 2-Свети Николе 3-Кичево 11-Ресен 10-Неготино 5.

Поч и нати се 10 лица, двајца пац иенти од Скопје (60 и 66г), еден од Куманово (64г), двајца пац иенти од Прилеп (57 и 87г) двајца од Тетово (75 и 53г), еден од Струга (55г), еден од Струмица (83г) и еден пац иент од Крива Паланка (80г).

Од нив 1 пац иент е по ч инат вонболнички услови, останатите 9 се поч ин ати во бо лн ица.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 128 оздр авени паци енти од:-

Скопје 57- Куманово 11- Штип 6- Прилеп 8- Тетово 8- Струга 2- Велес 2- Битола 2- Охрид 2- Гостивар 2- Струмица 7- Крива Паланка 1- Радовиш 6- Кочани 8- Валандово 1- Кичево 5.

Досега во земјата се направени вкупно 221.011 тестирања на Ко вид -19.

Вкупната бројка на ко вид дијагно стицирани во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 23628, бројката на оздр авени паци енти е 17239, на по чи нати е 834, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 5555.

Related Articles