Премиерот Ковачевски: Наредната зима ќе биде најтешка зима по Bтopата CBетска Bojна

 Breaking News

Премиерот Ковачевски: Наредната зима ќе биде најтешка зима по Bтopата CBетска Bojна

Премиерот Ковачевски: Наредната зима ќе биде најтешка зима по Bтopата CBетска Bojна
May 05
23:33 2022

Димитар Ковачевски, Премиерот и лидер на СДСМ, вечерва во гостување на ТВ21 рече дека наредната зима, во 2022 година, ќе биде „најтешката зима по Втората Светска војна.

2022 година ќе биде најтешката година по Bтopата CBетска Bojна, пишува Слободенпечат.

Сега можам да кажам дека наредната зима ќе биде најтешката зима по Bтopата CBетска Bojна и затоа велам дека ова однесување на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ е исклучително неодговорно.

Pече Ковачевски, коментирајќи ги најавите на опозицијата за блокада на Собранието.

Најпрвин кога зборуваме за лидерски концепти, лидери се луѓе кои што носат одлуки и кои што решаваат прашања кои што ги афектираат идните генерации, и благосостојбата на граѓаните, како и справувањето со најголемите проблеми со кои тие се соочуваат.

Не е лидер тој кој што мисли само на својот личен рејтинг и којшто мисли само на тоа кога ќе бидат наредните избори“, порача премиерот .

Според Ковачевски, ова што го прави Мицкоски е „најнеодговорното нешто што може некој да го направи“.

Во време на најголемата светска економска криза по Bтopата CBетска Bojна.

Во услови кога има постојан раст на цените на реагенсите, во услови кога има постојан раст на цените на храната и во услови кога гледаме дека во Европа сите политички субјекти се обединуваат околу изнаоѓање начини.

Bели Ковачевски Тој рече бојкотот не е ништо ново во Собранието, бидејќи ВМРО-ДПМНЕ во последниве две години блокирала десетици важни закони.

Во изминатите две години во Собранието се блокирани не два, не пет, не десет или дваесет – блокирани се неколку десетици закони кои што се клучни за различни области од живеењето на граѓаните“, рече Ковачевски. ИзворСлободенпечат.

Related Articles